30 juni 2017, Studiefonds Provincie Groningen

Laag inkomen? Het Studiefonds helpt.

Heeft u een laag inkomen en kunt u de (reis)kosten voor uw opleiding of de opleiding van uw kind niet betalen? Dan kan het Studiefonds misschien helpen.

Voor wie?

  • Scholieren in het MBO en het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar kunnen tot 50% reiskostenvergoeding krijgen.
  • Leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-opleiding volgen kunnen een bijdrage in de studiekosten van maximaal 350 euro krijgen.
  • MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar kunnen tot 50% van de reiskosten en maximaal de helft van de studiekosten vergoed krijgen.

Het is dus de moeite waard om uit te zoeken of u ook in aanmerking komt voor een bijdrage.

Het Studiefonds is van de Groninger gemeenten en de provincie Groningen. Neemt u gerust contact met ons op:

www.studiefondsgroningen.nl, 050 – 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl.

 

Studiefonds Groningen

Heeft u kinderen in het voortgezet onderwijs, op het MBO of wilt u zelf een studie volgen? Hebt u kosten in verband met deze opleiding, waarvoor u geen bijdrage ontvangt van een andere instelling? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen.

Het Studiefonds is er voor:

  • scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar.
  • leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen.
  • MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar.

Bekijk hier het filmpje over het Studiefonds: https://youtu.be/kFJTBOf-BfA

Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht bij het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen, 050 – 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl. U vindt ook meer informatie op www.studiefondsgroningen.nl.

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan hier het filmpje over het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven: https://youtu.be/kFJTBOf-BfA

 

Taalhuis

In een taalhuis kunt u terecht voor laagdrempelige hulp en ondersteuning bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Kortom de dingen de dingen waar mensen in de dagelijkse praktijk tegen aanlopen en waarvoor je geen volledige studie hoeft te volgen maar samen met een vrijwilliger aan de slag gaat in een taalhuis. Bijvoorbeeld: een vrijwilliger gaat samen met u een formulier van het Studiefonds invullen, of helpt om uw bankzaken te regelen of om een treinkaartje kopen etc.

 

In vrijwel iedere gemeente in de provincie Groningen is een Taalhuis te vinden.

U belt met 0800-0234444.

Uw gegevens komen dan terecht bij een Taalhuis bij u in de buurt. Een coördinator van een Taalhuis in de buurt neemt dan contact met u op.

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan hier het filmpje over het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven: https://youtu.be/kFJTBOf-BfA